Zo kies je voor een goede nagelsalon

Een keuze maken uit het ruime aanbod nagelsalons in Nederland lijkt misschien gemakkelijk, maar niets is minder waar. Een ieder heeft immers zijn eigen wensen en criteria en dat speelt onbewust toch mee bij het uitkiezen van een nagelsalon. In de meeste salons ben je toch ruim een uur aanwezig, dus dat je je er op je gemak voelt en tevreden bent met het resultaat is erg belangrijk. In dit artikel vertellen we je waar je op kan letten voor je de keuze voor een nagelsalon maakt. 

Hygiëne 

Wat allereerst belangrijk is is natuurlijk hygiëne in een salon. Om infecties die kunnen worden verspreid van klant tot klant bijvoorbeeld te voorkomen. Het is immers de bedoeling dat je de salon verlaat met mooie nagels, niet met een schimmelinfectie. Om na te gaan of een ruimte hygiënisch is kun je je een aantal dingen nagaan. Allereerst kun je kijken of de vloer vrij is van stof en of er voldoende ventilatie is. Kan er een raam open en is er een ventilatiesysteem? Er zijn geuren die kunnen afkomen van bijvoorbeeld nagellak, maar het is beter als dit beperkt blijft. Kijk daarnaast ook altijd of de tafels, het apparatuur en de productverpakkingen schoon zijn. 

Sfeer

Als je dan toch minimaal een uur in de salon doorbrengt, is het wel belangrijk dat je je er prettig bij voelt. Wat betreft sfeer kan er onderscheid worden gemaakt tussen een salon aan huis en een salon in bijvoorbeeld een winkelcentrum. Bij een salon aan huis is het vaak een stuk rustiger doordat je alleen met de stylist aan een tafel zit. In een salon in het centrum is het vaak wat drukker en zit je vaak met meerdere mensen in een ruimte. Bedenk goed van te voren of je graag de tijd wilt nemen voor de behandeling met een goed gesprek en een drankje of dat je liever zo snel mogelijk buiten wilt staan. Het soort salon dat je kiest is van grote invloed op de sfeer. 

Werkwijze en producten

Het is altijd fijn wanneer een salon een goed aanbod van producten kan aanbieden, bijvoorbeeld van Magnetic Nails. Hoe leuk is het als je kunt kiezen uit vele verschillende gelpolish kleuren, verschillende soorten gels en ontelbaar soorten nail art designs. Behalve goede producten telt de manier van werken ook mee. Kijk bijvoorbeeld ook of een salon gecertificeerd is. Ook al is het beroep nagelstyliste niet erkend en zijn er geen officiële diploma’s nodig, een certificaat laat wel zien dat de stylist een opleiding heeft gevolgd om de vaardigheden te leren. Onthoud ook goed dat een behandeling geen pijn hoort te doen. Als dit wel het geval is, zeg er dan iets van of probeer eens een andere salon.

Reviews 

Hebben vrienden, familie of kennissen mooie nagels? Vraag dan eens waar zij hun nagels laten doen en maak eens een afspraak bij die salon. Heb je dit niet, dan kan een reden zijn om reviews te lezen. Je kan salons in de buurt googlen en kijken naar Google business reviews. Als een klant een Google review schrijft, is het niet mogelijk voor de salon de review aan te passen of te verwijderen. Wel kan de salon hierop antwoord geven. Houd er wel rekening mee dat sommige mensen negatieve reviews kunnen geven, ook al zijn ze niet eens in de salon geweest. Of ze zijn er wel geweest, maar geven ze een salon liever een slechte review in plaats van dat ze contact opnemen met het salon zelf, om een oplossing te vinden voor het probleem.