Welke motorhandschoenen zijn er allemaal?

Als je van plan bent om motorhandschoenen aan te schaffen, dan is het handig om te weten welke er allemaal zijn en waar je op moet letten. Er zijn namelijk nogal wat opties waaruit je kunt kiezen, denk aan: pasvorm, materiaal, functionaliteit, waterdichtheid, warmte en protectie.

Zomer en winter motorhandschoenen

Als eerste is het handig om te weten dat er zomer en winter motorhandschoenen zijn. De zomer motorhandschoenen zijn vaak wind doorlatend, waar de winter motorhandschoenen vaak gevoerd en waterdicht zijn. Zo heb je winterhandschoenen die extra isoleren door lucht op te slaan tussen je hand en de buitenlucht. Dat is fijn, want als je langer dan een half uur op de motor zit tijdens de winterdagen, kan het nogal koud worden als je niet de juiste spullen draagt.

Voor die koude winterdagen kun je ook elektrisch verwarmde motorhandschoenen gebruiken. Deze handschoenen zijn goed aan te sluiten op de accu van je motor of ze werken op kleine batterijen. Qua kosten kunnen verwarmde motorhandschoenen wat buiten je budget vallen. Daar tegenover heb je dan wel hele warme handen in de winter en vaak ook levenslange garantie mocht er iets kapot gaan.

Textiele of leren motorhandschoenen

Motorhandschoenen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. De meest voorkomende materialen zijn die van textiel en leer. De motorhandschoenen van textiel zijn er in verschillende varianten, maar als je de tijd neemt om ze te passen en de juiste pasvorm voor jouw handen weet te vinden, dan zal het je veel opleveren. De grootste voordelen van textiele motorhandschoenen ten opzichte van die van leer, zijn toch wel dat ze vanaf dag één goed zullen zitten (comfort) en ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben (gebruiksgemak).

Leren motorhandschoenen daarentegen, kunnen wel veel warmer en minder slijtage gevoelig zijn. Ook kunnen ze tegen een lichte regenbui en vormen ze na verloop van tijd naar je hand.

Welke protectie voor op je motorhandschoen?

Naast de warmte, pasvorm en materiaal, kun je ook denken aan de juiste protectie voor op je motorhandschoenen. Zo heb je een motorhandschoen met een harde knokkel protectie, maar ook zonder. Let hierbij goed op of de knokkel protectie goed aansluit op je knokkels, anders zullen ze je knokkels ook niet beschermen.

Er bestaan ook motorhandschoenen met een palm slider. Een palm slider is een extra verdikking aan de binnenkant van je motorhandschoen die bescherming biedt bij een val. Let wel op dat deze niet tegen je stuur aan komt.

Er zijn dus een hoop opties waaruit je kunt kiezen tijdens het rondzoeken tussen de beste motorhandschoenen sale. Neem je tijd om uit te zoeken wat jij het belangrijkste vindt binnen je prijsrange en ga vervolgens eens naar een motorzaak om er een aantal te passen. Zo weet je zeker dat je een motorhandschoen kiest die geschikt is voor jouw handen.