Opkomst van siliconen armbandjes

De eerste siliconen polsbandjes die werden geïntroduceerd waren in 2004 en waren de opvallende gele “Livestrong” rubberen polsbandjes die een wereldwijd symbool waren voor het verslaan van kanker en betekent in wezen sterk leven.

Sinds die tijd zijn rubberen armbandjes een favoriet geworden onder kinderen, tieners, jonge volwassenen en volwassenen over de hele wereld.

Waarom zijn siliconen polsbandjes zo populair geworden?

Deze armbanden zijn gemaakt van natuurlijk siliconenrubber. Ze zijn elastisch, breken niet gemakkelijk, zijn niet gevoelig voor hoge temperaturen en hebben een gemakkelijke draagbaarheidsfactor.

Milieuvriendelijk

Awareness armbanden zijn geurloos en vrijwel ongevaarlijk. Silicone staat bekend als milieuvriendelijk, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen in de milieubewuste wereld van vandaag.

Siliconen polsbandjes worden vaak geassocieerd met promotionele activiteiten, georganiseerde evenementen, muziekconcerten en sport. In feite kunnen ze gebruikt worden als festivalbandjes.

Omdat polsbandjes modieus maar goedkoop zijn, zijn ze ongelooflijk kostenefficiënt om in massa te produceren. Dit maakt polsbandjes voor de groothandel een uitstekende optie voor non-profitorganisaties die op zoek zijn naar leuke fondsenwervende producten.

Wie heeft polsbandjes uitgevonden?

Terwijl siliconen polsbandjes zich hebben ontwikkeld tot een vorm van gemoderniseerde sieraden die ideaal zijn voor reclame, dateren armbanden uit 5.000 voor Christus. Egyptenaren maakten armbanden van steen, been en hout, die vaak spirituele en religieuze idealen symboliseerden. De traditionele scarabee-armband was het populairst en vertegenwoordigde regeneratie en wedergeboorte. In feite vonden Russische archeologen verschillende artefacten die werden gedateerd rond 40.000 v.Chr.

Uiteindelijk werden armbanden gemaakt met alle materialen en metalen die handig waren, inclusief het samenweven van touw, wat een veel voorkomende traditie was in Bulgarije en Griekenland.

Rubberen armbanden zijn enorm populair sinds het begin van de jaren 2000 en er worden er elke dag meer en meer gegraveerd en verzonden.

Polsbandjes voor mode en popcultuur

Rubberen polsbandjes en gelei-armbanden werden in de jaren 80 en 90 geliefd. Meestal werden ze gedragen voor mode bij kinderen en tieners en werden ze populairder in de muziekscene. Concerten, festivals, beurzen en feesten waren een veel voorkomende plek om mensen te zien die flitsende, neonkleurige armbanden droegen.

Hoewel een groot deel van de reden voor het dragen van deze felgekleurde armbanden als modeaccessoire of voor muziekfans was, begonnen locaties ze te gebruiken voor ticketverkoop en groepsidentificatie bij evenementen, campings, jeugdgroepen, zwembaden en rondleidingen.

Siliconen polsbandjes begonnen aan te slaan als een veelzijdig marketingproduct.

Rubberen armbanden voor bewegingen

Hoewel siliconen armbanden in de jaren 80 en 90 steeds populairder werden, bereikten ze in de vroege jaren 2000 een koortsachtig niveau van populariteit met de Livestrong-beweging. Een eenvoudig geel polsbandje werd een icoon voor het delen van een krachtige boodschap. Dit sloeg aan als een lopend vuurtje en kort daarna probeerden producenten van siliconenpolsbandjes de groeiende vraag naar op maat gemaakte rubberen armbanden voor allerlei doelen, bewustzijn voor kanker, schoolpolsbandjes en PR-campagnes bij te houden.

Bewustzijnsarmbanden

Dit laatste wordt meestal geassocieerd met siliconen polsbandjes die kunnen worden aangepast voor elk evenement, gelegenheid, cadeau en meer. Gewoonlijk hebben deze siliconen polsbandjes de kleuren van de polsbandjes met bijbehorende betekenissen om een ​​goed doel of gedenkteken het beste weer te geven.

Ze zijn echter nog steeds enorm populair voor gebruik als fondsenwervende armbanden en armbanden voor koppels in wederverkoop. Op maat gemaakte rubberen armbanden zijn er in verschillende maten en stijlen. Elk is gemaakt van 100% siliconen en kan voor elke gelegenheid worden aangepast.