Ibiza stijl

Ibiza stijl

Wanneer de zomer aanbreekt, is het heel gewoon om de Ibiza-stijl te zien. Het verwijst juist naar de Adlib-stijl. Dit woord komt uit het Latijn en verwijst naar Ibizamode waarvan de betekenis is met vrijheid. Met deze stijl zoeken we een zorgeloze houding en een vrije geest om een moderne stijl te dragen. Het is een stijl met een eigen stempel die zowel door jong als oud gebruikt wordt.

Oorsprong

Waar komt de stijl van Ibiza vandaan? Dit is wat veel mensen zich afvragen. Men kan denken dat het afkomstig is van de traditionele of typische kleding van het eiland. Dit is echter niet het geval. De meeste jurken hebben een versiering onder de rok of de halslijn. Ablib-mode komt uit het Latijn en betekent plezier. Het is het toppunt van de stijl van kleden en bijna volledig leven van wat er op het eiland Ibiza bestaat. Het betekent ongeveer dat je je kunt kleden zoals je wilt, zolang je het maar met stijl doet.

Ibiza stijl mode

Bijna alle modes ontstaan ​​met een leider. Deze persoon fungeert als ambassadeur en voorloper voor andere mensen. Vanaf hier zou men een grote hoeveelheid van deze kleding kopen. Smilja Mihailovitch, beter bekend als prinses Mihailovitch, was degene die zich van top tot teen kleedde volgens deze dresscodes.

Bovendien was zij verantwoordelijk voor het populariseren en uitbreiden van deze stijl en het werd uiteindelijk een personage in een tijdschrift van het hart, ondanks dat het gehuld was in een halo van mysterie. Ze breidde het ook uit door recensies te schrijven in een lokale krant en ze ging ervan uit dat ze een vrouw met een geweldig karakter was. Eigenaarschap in haar persoonlijkheid zorgde ervoor dat deze stijl gemakkelijk naar voren kwam.

De eerste uitbreiding van de Ibiza-stijl begon in 1971 dankzij de Adlib fashion show. Deze brug ontwikkelde de stad Ibiza sinds de oprichting. De extreme populariteit die deze stijl heeft gehad, is te danken aan de trend die is ontstaan ​​om Ibiza-bruiloften uit te voeren, of ze nu wel of niet op Ibiza worden gehouden. Bij dit soort bruiloften wordt de klassieke traditie van de bruid in het wit en de bruidegom in het zwart vergeten. Hier kleedt absoluut iedereen, inclusief de gasten, zich in jurken in Ibiza-stijl met een puur witte kleur.

Tip: Spiri Ibiza

Het is een stijl die niet alleen gedragen kan worden op bruiloften en speciale evenementen, maar op elk moment kan worden gedragen. Het voordeel dat je altijd modieus bent en barst van de stijl.