Welke soort beschermende motorhelm voor motorrijders past bij jou?

De motorhelm is natuurlijk een onmisbaar element tijdens het motorrijden. Het dient als bescherming voor het hoofd en zorgt ervoor dat je niet te maken krijgt met vervelende omstandigheden tijdens het rijden. Er bestaan diverse soorten helmen die ieder geschikt zijn voor een andere vorm van motorrijden. Zo is er een beschermende motorhelm voor motorrijders die vaak met hoge snelheden rijden. Er bestaan ook motorhelmen voor rijders die juist vaker met lage snelheden rijden. Motorhelmen zijn onder te verdelen in verschillende categorie├źn. Elke categorie past bij een bepaalde rijstijl. In deze blog lees je daar meer over.

Integraalhelmen

Wanneer je op zoekt bent naar een motorhelm die volledig kan worden afgesloten dan is een integraalhelm de juiste keuze. Bij deze helm van motorkledingstore.nl wordt namelijk zowel het hoofd als de kin volledig beschermd. Dit is bij andere helmen niet altijd het geval. Een integraalhelm is dan ook uitermate geschikt voor rijders die regelmatig met hoge snelheden rijden op de snelweg. Het vizier van deze helm beschermt je gezicht tegen neerslag en wind. Dit is ook erg prettig voor je gehoor tijdens het rijden met hoge snelheden. Daarnaast voorkom je dat je zicht belemmerd wordt door vuil dat in je ogen terecht kan komen tijdens het rijden.

Jethelmen

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht helm dan is een jethelm een goede optie. Dit soort helmen zijn ook zeer geschikt voor rijders met een bril. De helm heeft een open structuur en is daardoor vooral geschikt voor rijders die niet regelmatig op de snelweg rijden. Op de snelweg krijg je als motorrijder al snel te maken met harde windvlagen en dit kan met een jethelm niet altijd prettig zijn. Dit komt doordat de helm niet volledig afgesloten is zoals bij een integraalhelm. Een voordeel aan een jethelm is dat het mogelijk is om gemakkelijk te praten met een bijrijder.

Systeemhelmen

Een systeemhelm is als het ware een combinatie van een integraalhelm en een jethelm. De systeemhelm heeft een kinstuk dat opklapbaar is. Hierdoor ervaar je tijdens het rijden dezelfde voordelen als bij een jethelm. Wanneer je het kinstuk uitklapt ervaar je de voordelen van een integraalhelm. Een systeemhelm is dus zeer geschikt voor rijders die zowel met lagere als hoge snelheden rijden. Door de brede inzetbaarheid van een systeemhelm is deze helm over het algemeen iets duurder dan andere soorten helmen.

 Welke helm past bij jou?

Zodra je een helm gaat uitkiezen moet je goed rekening houden met bovengenoemde eigenschappen. Laat je adviseren door een specialist zodat je weet dat je de geschikte helm uitkiest. Check vandaag nog welke beschermende motorhelm het beste bij jou past!